Las Minas de Río Tinto – Huelva

Voor weer een hele andere ervaring ga je naar het Rio Tinto Mining Park in Huelva. Hier kom je meer te weten over de vijf millennia oude mijngeschiedenis van de regio. Inclusief koper- en zilvermijnen uit de Fenicische en Romeinse tijd. Dit geweldige museum bezit onder andere een Romeinse mijnreconstructie, een mijn “galerie” en een trein. Maak een ritje van 22 kilometer waarbij je het hele park doorkruist. Ook is er een complete wijk nagebouwd uit het Victoriaanse tijdperk. Zowel leerzaam als gezellig!

Oasys, Westernpark – Tabernas

Midden in de Tabernas Woestijn van de regio Almeria, ligt dit spectaculaire Western Park. In de jaren zestig en zeventig werd deze locatie als decor gebruikt voor de opnames meer dan 100 films, waaronder een aantal beroemde Westerns. Oasys Mini Holywood is een van de meest unieke Themaparken in Andalusië. Bezoekers kunnen genieten van geweldige shows en rondslenteren tussen de nagebouwde dorpen. En ook ontspannen in het zwembad, de cactus- en de dierentuin (met 175 soorten) is een optie. Bovendien kun je heerlijk eten in een van de parkrestaurants.

Amazonia Aventura – Marbella

Dit avonturen themapark ligt in de wijk Elviria, vlakbij Marbella stad. Het is een van de grootste themaparken in Andalusië. Je vindt hier ruim 99 attracties tussen hoge bomen en 26 kabelbanen. Deze zijn verdeeld over 6 verschillende avonturencircuits, waarvan de langste 240 meter lang is. Daarnaast zijn er 3 trainingscircuits, veel avontuurlijke spellen, een zipline en een klimmuur voor kinderen tussen 4 en 7 jaar oud. Met je toegangsticket kun je maximaal 3 uur deelnemen aan elk circuit. Lest je honger en dorst in de gezellige cafetaria van het park.

La Reserva del Castillo de las Guardas

Safaripark – Sevilla