Coquinas Salteadas

Coquinas, ook bekend als tellinas of tellerinas, zijn weekdieren die lijken op tweekleppige schelpdieren, maar meer langwerpig, ze leven meestal in de buurt van de kust, begraven in het zand, zeker meer dan één zal herinneringen aan de zomer oproepen. Zoals ook ik ze het lekkerst vind, worden ze gebakken met een beetje knoflook en peterselie.

Gambas a la plancha

Hier blijven we van eten:
gamba’s a la plancha! Er zijn vele variaties maar zo doen ze het traditioneel in Madrid: grote garnalen gebakken op een laag zeezout op een loeihete plaat: zó simpel, maar zó lekker!

Almejas a la Marinera

Het is een traditioneel recept waarbij de mosselen worden gekookt met een zeesaus op basis van bieslook, knoflook, bloem, witte wijn en gehakte peterselie. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en komt veel voor tijdens feesten en met Kerstmis. Hoewel het afhangt van het soort schelpdier en de hoeveelheid die we eten, bevatten deze marinera kokkels veel ijzer, daarom zijn ze geïndiceerd voor mensen die aan bloedarmoede lijden, en worden ze vooral aanbevolen voor mensen die intensief sporten, omdat ze aan aanzienlijke slijtage onderhevig zijn. en scheuren van dit mineraal, en natuurlijk ook voor zwangere vrouwen die tijdens deze periode hun ijzerinname zouden moeten verhogen.

Mejillones a la Marinera

De “Mosselen a la marinera” hebben dat soort saus waarin je niet stopt met dippen, en die bijna iedereen lekker vindt. Natuurlijk, en het zou er nog meer ontbreken, in Galicië zijn er evenveel variaties op dit recept als er huizen zijn, vandaag ga ik je vertellen hoe ik het thuis doe. 95% van de mossel die in Spanje wordt geconsumeerd, komt uit de Galicische estuaria. Van hoge kwaliteit en voordelige prijs, het heeft een zeer hoge voedingswaarde. U moet er bij het kopen op letten dat het wordt geëtiketteerd en dus aan de kwaliteitscontroles voldoet.

Gambas al Pil-Pil

Verse gamba’s zijn een basis in lokale recepten en dit gerecht is geen uitzondering. De gamba’s worden gefrituurd met knoflook, paprika, chili pepers en witte wijn. Al deze smaken vult aan de natuurlijke smaak van de gamba’s en worden perfect gecombineerd! Je kunt ook een plak brood nemen om in de witte wijnsaus te duiken. De saus is zo sappig en een beetje pittig, dus geloof me, jouw smaakpapillen zullen je zeker bedanken.

Concha Fina

De Concha de la Costa – het kwaliteitslabel voor de zachte mosselen van Málaga – is een van onze favoriete weekdieren. Deze tweekleppige schelpdierensoort is een soort gigantische tweekleppige schelpdier die, wanneer rauw gegeten, een uitbarsting van zoute frisheid in je gehemelte creëert. Het wit-roodachtige, soms oranje vruchtvlees van de tweekleppige schelpdieren wordt snel met veel plezier opgezogen. In de loop der jaren zijn er steeds meer manieren om ze te bereiden: vanwege de grillen van de globalisering is de concha fina clam zelfs te vinden in zoiets ingewikkelds als sushi, hoewel we er hier van genieten in pil pil-saus, met pipirrana-salade, al ajoblanco en zelfs gegratineerd. Onze favoriete manier om deze clam te eten is echter rauw, omdat zowel de lokale bevolking als bezoekers ervan genieten. Als voorgerecht, met een paar druppels citroensap en een beetje zwarte peper, zijn ze gewoonweg onverslaanbaar!

Ostras

Open oesters om te consumeren. Ostrea is een geslacht van tweekleppige weekdieren van de orde Ostreoida, in de volksmond bekend als oesters. Ze hebben twee bijna ronde en ongelijke kleppen en worden beschouwd als een van de meest gewaardeerde eetbare zeevruchten en daardoor dus zeer gewild en dus niet goedkoop. Het omvat verschillende soorten, waarvan Ostrea edulis de bekendste is. Men moet bedenken dat oesters een vorm van voedsel kunnen zijn in de kustgebieden, en dat ze samen met de visserij een belangrijke bron van economisch inkomen kunnen zijn. Het is heel goed mogelijk dat overbevissing en de druk van vervuiling ertoe hebben geleid dat hun productie op sommige plaatsen is afgenomen tot bijna belachelijke hoeveelheden voor consumptie; het is echter nog steeds populair in sommige kuststeden waar zelfs oesterfestivals worden gehouden.