Isla Magica – Sevilla

In het Nederlands heet dit mooie pretpark in Andalusië “Magisch Eiland”. En dat is het zeker. Isla Magica zit eigenlijk tussen een pretpark en een themapark in. Er is namelijk een algemeen thema: 16e-eeuwse Spaanse koloniale avonturen. Deze worden uitgebeeld in zeven gebieden rondom een groot meer. Het park bezit tal van attracties, maar ook live- en filmvoorstellingen.
Waag je onder andere in de achtbanen Anaconda en El Jaguar, met snelle bochten van 360 graden. Of bewonder Iguazú, een waterval gelegen in een Amazone jungle. De attractie El Desafio is alleen voor de echte waaghalzen. De vrije val van 68 meter is doodeng, maar bied een geweldig uitzicht over de stad.

Aqualand – Torremolinos

Waterpretparken zijn ook niet schaars in Andalusië. En een uitstapje naar zo’n park is altijd geslaagd; of je nu een kind bent of een volwassene. Dit attractiepark in Malaga provincie, staat compleet in het teken van (hoe kan het ook anders) water! Het is het grootste waterpark aan de Costa del Sol en biedt tientallen geweldige waterattracties voor jong en oud. Daarnaast is er een goed restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt eten. Evenals groenzones, ligbedden, een minigolf met 18 holes en een souvenirwinkel. Ontdek het allemaal zelf!

Mario Park – Almeria

Weer even terug naar de waterparken. En niet zomaar een. Mario Park ligt in Roquetas del Mar, aan de zuidkust van de provincie Almeria. Je kunt hier met het hele gezin (of met wie dan ook) genieten van zeven top attracties. Deze zijn allemaal even spannend en avontuurlijk. Naast deze attracties liggen er zwembaden, jacuzzi’s en een groot golfslagbad. De Chiringuito (strandbar) van het park, ligt op een schaduwrijk eiland naast een imposante waterval. Het is hier heerlijk vertoeven met een hapje en een drankje.

Tivoli World – Benalmadena

Dit grote pretpark in Andalusië staat met stipt op nummer één. Tivoli World is het grootste pretpark voor families aan de Costa del Sol. Gelegen in het hart van Arroyo de la Miel in Benalmadena, is Tivoli World gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Het park kenmerkt zich door tropische tuinen, prachtige pleinen, lichtgevende fonteinen, theaters, restaurants en meer. Je vindt hier meer dan 300 spannende attracties. Bovendien worden er in Tivoli een aantal van de beste flamencoshows gehouden. Daarnaast treden er elk seizoen belangrijke muzikale artiesten op.