Parque de la Paloma – Benalmadena

In het hart van Benalmádena ligt Parque de la Paloma, een van de grootste en mooiste parken in Europa en tegelijkertijd een van de leukste uitstappen voor het hele gezin aan de Costa del Sol. Deze pittoreske, groene oase is een ware trekpleister voor jong en oud die zich uit kunnen leven op een domein van maar liefst 200.000 vierkante meter. Bovendien ligt het park op wandelafstand van het strand. Slenter door de weelderige tuinen bij Parque De La Paloma. Gelegen op slechts 200 m (656 ft) van de belangrijkste kustweg, biedt het park verschillende kinderspeelplaatsen, een groot meer en vele paden die door het prachtig aangelegde gebied slingeren. Voer de tientallen ganzen, eenden en pauwen die het park bewonen, of neem een picknick mee om te eten terwijl je in de zon ligt.
Op woensdag zijn de groente- en fruitmarkten open.

Parque La Bateria (Battery Park)

Ook wel ‘Heaven on Earth’ genoemd, is een prachtig park dat ooit een militair fort was. Mis de vier bewaard gebleven kanonnen en twee ondergrondse bunkers niet. Dit park is vrijwel een botanische tuin, met planten van over de hele wereld. Ga de uitkijktoren op en geniet van het uitzicht op de kustlijn. Wandel of jog over de paden en bezoek het meer om een boot te huren en over het water te scheren. Kinderen zullen dol zijn op de draaimolen. Het is het beste om snacks en drankjes mee te nemen, hoewel er ook automaten zijn bij de ingang.

Jardin Botanico – Molino del Inca

Is een botanische tuin en was vroeger het terrein van een oude molen. De tuin is zeer goed onderhouden met kleurrijke bloemen, vijvers en fonteinen. Je vindt er ook een aantal exotische vogels. Het is de ideale plek om volledig te ontspannen en te genieten van de mooie natuur. Het ligt op 20 minuten wandelen van het centrum van Torremolinos, je kan ook een taxi vanuit het centrum ernaartoe nemen. (ongeveer €5)