Bioparc Fuengirola

Een dierentuin zonder kooien of tralies. Welkom in het veelgeprezen Bioparc Fuengirola, waar de dierenverblijven prachtig ontworpen zijn met bomen, struiken, rivieren en exotische tempels. En met je toegangskaartje van TUI verken je het op je gemak. Verwacht tijgers en brutale chimpansees, grote gorilla’s en kleine stokstaartjes plus allerlei reptielen. Op Lemur eiland zie je de apen van boom naar boom slingeren, maar mis ook de Komodovaraan en dwergnijlpaarden niet! Het Bioparc organiseert speciale shows en ’s zomers zijn de dieren ook tot ’s avonds laat te bewonderen. Een unieke kans om nachtdieren in actie te zien. De dierentuin is compact en ligt op slechts 10 minuten lopen van het treinstation. Hier geen traditionele kooien. En dus sta je soms oog-in-oog met een luipaard of ondeugende maki met alleen een – bijna onzichtbare – glazen barrière tussen jullie in. Bioparc Fuengirola is ook zeer actief als het aankomt op natuurbehoud en educatief werk. Het park is betrokken bij diverse belangrijke fokprogramma’s om het voortbestaan van bedreigde soorten te realiseren. Het is niet alleen een leuk dagje uit voor gezinnen, het park trekt duizenden volwassen bezoekers en is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn.

Crocodile Park

Voor de echte avonturiers is er Crocodile Park. Deze attractie draait helemaal om krokodillen en geeft je de kans om deze indrukwekkende dieren in het echt te zien. Langs de paden bevinden zich verschillende zwembaden met soms wel meer dan 300 krokodillen. Hier vind je ook de grootste krokodil van Europa die maar liefst 600 kilo weegt.

Mariposario Benalmadena
Vlindertuin

Vlinders … het zijn de mooiste en meest fragiele wezens in de insectenwereld.
En met je toegangskaartje voor het Mariposario vlinderpark leer je over de duizenden exotische soorten die vrij rondfladderen in deze speciaal ontworpen vlindertuin en broedcentrum. Mariposario Benalmadena is een van de allergrootste vlinderparken van Europa. Het ligt schitterend naast een Boeddhistische tempel en heeft een spectaculair uitzicht over de kust. Als een van de weinige parken die hun eigen vlinders kweken, hebben ze hier enorm veel vlindersoorten uit zowel de Amerika’s als uit Azië. In de tuin lopen ook schildpadden, leguanen en zelfs een wallaby-kangoeroe rond. Al wandelend door het heiligdom krijg je allerlei weetjes van je ervaren gids te horen. Weet jij hoe een vlinder wordt geboren, en wat de grootste vlinder ter wereld is? Observeer zeldzame nachtelijke vlinders en geniet van de unieke ervaring van meer dan 1500 vlinders die om je heen fladderen. Door grote vergrootglazen kom je nog meer te weten over de eetgewoontes en levenscyclus van de parkbewoners. Een geweldige excursie voor jong en oud!

Jardin de Las Aguilas Benalmadena

De Jardin de las Aguilas (‘tuin van de adelaars’) is een prachtig roofvogelcentrum dat duidelijk aangegeven staat vanaf Benalmádena pueblo. In deze fantastische zoölogische tuin met uitzicht op de Middellandse Zee op 250 meter boven zeeniveau, kunt u de majestueuze roofvogels tijdens de vlucht hun vleugels zien spreiden onder toezicht van meertalige deskundige handlers. Er zijn de hele dag door displays, waardoor elk van de 160+ vogels aan de beurt is. Onder de sterren bevindt zich Yaku, een zeldzame condor; u kunt ook uilen, valken, haviken, vliegers, gieren en adelaars zien. Als er kuikens zijn, kunt u ze soms in een mand houden. Het centrum is gewijd aan het grootbrengen en beschermen van veel verschillende soorten roofvogels. De ervaring om deze prachtige vogels tijdens de vlucht te zien, wordt versterkt door de middeleeuwse sfeer van het nabijgelegen Castillo de Colomares (kasteel van Colomares), een must om dezelfde dag te bezoeken en een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Sea Life Benalmadena
Discover the Deep Ocean

Wandelen door een onderzeese tunnel waar haaien en schildpadden vlak langs je zwemmen? Een echte zeester aaien? Je verwonderen over de magische kleuren van tropische vissoorten? Bij Sea Life Benalmádena in Malaga kan het allemaal. In dit aquarium aan de Puerto Marina haven vermaken zowel jonge als oude bezoekers zich prima. Sea Life Benalmádena is, wanneer je deze Andalusische stad met kinderen bezoekt, een leuk uitje voor een halve dag. Alhoewel het gebouw van buiten bescheiden oogt, zal het je van binnen zeker weten te verrassen.

Selwo Aventura
Estepona

Zebras zijn enkele van de vele diersoorten die je kunt zien in het Selwo Aventura park in Estepona, Malaga Selwo Aventura is een perfecte mix van een dierentuin en pretpark. Het is een van de favoriete dagtrips voor families aan de Costa del Sol. Selwo Aventura is gelegen in Estepona, Malaga, en heeft een geschatte oppervlakte van 100 hectare. Selwo Aventura is een perfecte mix van een dierentuin en pretpark. Het is een van de favoriete dagtrips voor families aan de Costa del Sol. Selwo Aventura is gelegen in Estepona, Malaga, en heeft een geschatte oppervlakte van 100 hectare. Dit Spaanse park in Andalusië biedt een verscheidenheid aan leuke activiteiten voor kinderen, zoals boogschieten en kameel rijden, en er zijn zelfs educatieve lessen. Je kunt in het hotel van het park verblijven, met zijn comfortabele gezinscabines, en kiezen uit verschillende restaurants. Ook zijn er zomerkampen georganiseerd speciaal voor kinderen. Selwo Aventura, een uitstap voor het hele gezin Dit park is de perfecte plek om met het gezin heen te gaan. Het park is geïnspireerd op Afrika en je kunt er velen diersoorten zien, zowel inheemse soorten als dieren uit andere continenten giraffen, olifanten, zebra’s, lynxen, cheeta’s, nijlpaarden, leeuwen en nog veel meer. Het park is een waar avontuur voor kinderen, met onder andere kabelbanen en hangende bruggen. Er worden ook ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Er zijn interessante tentoonstellingen te zien, informatieve gesprekken over de fascinerende dieren en speciale programma’s waar je bepaalde zoogdieren van dichtbij kunt leren kennen.