El Torcal de Antequera

Ten zuiden van de stad Antequera, ligt midden in het magische Sierra de Torcal gebergte het gelijknamige natuurreservaat. El Torcal de Antequera wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Europa. Het staat bekend om zijn unieke en ongewone vormen en formaties. Ben je op zoek naar een gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken en het gevoel krijgt op een andere planeet te zijn? Dan is el Torcal de Antequera de plek voor jou.

Sierra Nevada

Wie kent hem niet; de enorme majestueuze bergketen bij Granada, genaamd Sierra Nevada. Bijna 860 vierkante kilometer van dit gebergte wordt ingenomen door het Nationaal Park Sierra Nevada, het grootste Nationale Park van Spanje. Je vindt hier de hoogste berg van het land, met uitlopers van 3479 meter boven zeeniveau. De Sierra Nevada is een paradijs voor wandelaars, fietsers, skifanaten, avonturiers, en cultuursnuivers. Pittoreske, witgekalkte dorpjes liggen voor het oprapen en uitgestippelde (meerdaagse)routes zijn er in overvloed. Kortom; Nationaal Park Sierra Nevada is een absolute must-visit.

Montes de Malaga

Op slechts vijf kilometer van Malaga stad ligt het prachtige Montes de Malaga Natural Park. Het gebied beslaat bijna 5000 hectare en wordt beschouwd als de “Groene Long” van de stad. Glooiende heuvels reiken tot ruim 1000 meter boven de zeespiegel en rivieren en dennenbossen wisselen elkaar af. In Montes de Malaga is wandelen een waar genot. Het is een geweldige plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad. En nog beter: je bent er binnen de kortste keren.

Fuente de Piedra

Dit authentieke Spaanse dorp ligt in het binnenland van Andalusië en is de moeite van een bezoek zeker waard. Waar Fuente de Piedra echter bekend om staat, is het nabijgelegen natuurpark Laguna de Fuente de Piedra. Dit is namelijk de grootste lagune van Andalusië en bevindt zich op een unieke plek. Het is de thuisbasis van de grootste flamingokolonie van Spanje en de tweede grootste van Europa. Laguna de Fuente de Piedra maakt deel uit van meerdere lagunes en natuurreservaten.